Landtong-opening-fototentoonstelling

Landtong Rozenburg

Havenbedrijf Rotterdam / Gemeente Rotterdam

In opdracht van het projectteam Herinrichting Landtong Rozenburg begeleidden wij de communicatie rondom de herinrichting van het gebied. Hieruit vloeiden een aantal praktische opdrachten voort. We maakten een tijdelijke projectwebsite, organiseerden informatiebijeenkomsten voor omwonenden, vieringen van de zeven mijlpalen en een boomplantdag en maakten een digitaal magazine met filmpjes ter gelegenheid van de evaluatie van het project.

Een van die opdrachten was de productie van informatieborden in het gebied: lessenaars met achtergrondinformatie, borden om de mountainbikeroute en de ruiterroute aan te geven en kleinere borden bij de begrazingsweide die aangeven dat er Schotse hooglanders lopen.

We organiseerden de opening van het Calandpark en maakten een kwartet om die dag uit te delen. Om het fotogenieke karakter van het gebied te benadrukken, organiseerden we een fotowedstrijd. Tijdens de opening van het Calandpark werden de foto’s voor een dag geëxposeerd.

Tijdens dit project werkten we met veel plezier samen met onder andere Wim Zwakhals (projectleider, HbR), Leo Linnartz (ARK), Roeland Vermeulen (Free Nature), Paméla Blok (vz deelgemeente Rozenburg) en Sjaak Poppelier en Marianne de Snoo (gem. Rotterdam).