Rotterdamse boeken
Erasmus Universiteit Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Bibliotheek Rotterdam, Erasmus MC-Sophia, gemeente Rotterdam
Eens in de zoveel tijd krijgen wij de (eervolle) opdracht een mooi boek te maken. Onderstaande voorbeelden zijn al wat ouder, maar we zijn er wel behoorlijk trots op.
‘Opstellen voor Opstelten – en alle andere Rotterdammers’ maakten we voor de Erasmus Universiteit ter gelegenheid van het afscheid van oud-burgemeester Ivo Opstelten. Het werd een stoer boek, passend bij Rotterdam, waarvoor we zo’n veertig wetenschappers interviewden over hun (kennis)bijdrage aan de stad.
Voor het Havenbedrijf en de gemeente Rotterdam maakten we het boek ‘Fruitport – een haven in-de-groei’ over de ontwikkeling van het Rotterdamse havengebied waar alle fruitgerelateerde bedrijven werden geclusterd. We interview-den projectleiders, medewerkers van de fruitimporteurs en vries-huizen en kunstenaars die zich in dat gebied hadden gevestigd.
Voor de Bibliotheek Rotterdam maakten we het jubileumboek ‘Aan de lezer en de stad’. Hierin namen we de lezer in vogelvlucht mee van de Bibliotheca Laurentiana uit 1604 tot de nieuwste wijkvestiging. Vanzelfsprekend interviewden we ook veel bibliotheekbezoekers over hun lievelingsboeken.
‘Joep in het Ziekenhuis’ is een boekje voor kinderen die een nacht of langer in het Erasmus MC-Sophia worden opgenomen. De tekst in de blauwe blokken schreven we voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar, de gele blokken zijn voor jongere kinderen en in de groene blokken staat extra informatie. Natasha Stenvert maakte de illustraties.
‘Werkstad – Hoe het kwam en hoe het was’ is een eerbetoon aan alle mensen die Werkstad maakten tot de grootste banenpoolorganisatie van Nederland. De Gemeente Rotterdam gaf ons de opdracht de geschiedenis op te tekenen. We interviewden oud-leidinggevenden en aan verschillende medewerkers vroegen we een specifieke herinnering met ons te delen.