BeeldSpraak

Erasmus MC, afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde

Het personeelsblad van de afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde verschijnt zes keer per jaar in een oplage van 600 stuks.

In 2001 werd OC gevraagd het samengaan van de drie radiologieafdelingen van AZR Dijkzigt, Sophia Kinderziekenhuis en de Daniel den Hoedkliniek te begeleiden. Een van de verbindende middelen uit het communicatieplan was een personeelsblad. Wij maakten de bladformule en vanuit een intensieve samenwerking met de redactie kreeg het blad zijn uiteindelijke vorm. De redactie bestaat uit afdelingsmedewerkers, ondersteund door OC. In september 2001 rolde de eerste BeeldSpraak van de pers.

Het blad groeide uit tot een onmisbaar intern communicatiemiddel van de afdeling. Leuker nog: het management en de medewerkers zijn er trots op en willen er graag aan meewerken. In 2014 volgde een nieuw integratietraject waarbij de BeeldSpraak een belangrijke rol speelde: het samengaan van de afdelingen Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en Medische Fotografie.

Wij ondersteunen de redactie, verzorgen een aantal interviews en zorgen ervoor dat de ontwerper met de tekst en foto’s aan de slag kan.

We zijn trots dat we al ruim 20 jaar samen met de medewerkers van de afdeling de BeeldSpraak maken.